Супер супер змеј Манга – Глава 58

By | 22 March 2020

Manga Dragon Ball Super – Стрип премиера на 20 јуни 2015 година во августниот број на магазинот V-Jump. Поглавјата се појавуваат во месечна серијализација. Настаните во Dragon Ball Super manga се случуваат по поразот на Pure Majin Bū, пред крајот на Z. Главната адаптирана приказна не се разликува од филмовите Бог и Бог и Преродбата на „F“ или анимираната серија Dragon Ball Супер, сепак, начинот на презентирање на различни настани понекогаш значително се разликува од горенаведените. Сагата „F“ Преродба и Броли е изоставена (сеќавањата се појавуваат во мангата на овие настани). Некои сцени значително се разликуваат од оригиналот на ТВ. Се чини дека Toyotarō има многу слобода во цртање стрип и се заснова само на сценариото на Акира Торијама или аниматорите на серијата се разликуваат од идејата на авторот.

На пример, кога Сон Гоки тренира на своето поле за време на паузата од работата, во низата не се прикажани противници, додека стрипот ја претставува имагинарната креирана од Сајан Фризер, Села и Бū; во телевизиската верзија Бејрус уништува половина одредена планета, адаптацијата вели за уништување на целата, а вонземјаните кои потсетуваат на хуманоиден сабер мантис кои живеат во неа се разликуваат од оние на анимациите чиј изглед се чини дека има повеќе од хуманоидна свиња, исто така во стрипот нивниот крал се обидува да го труе Хакаишин, што не во анимацијата. Исто така позната од серијата Мистер Сатана лимузината во мангата е претворена во футуристичко летачко возило.ТАГОВИ:

Dragon Ball Super manga, поглавје 58

Подвлечен под англиски јазик „Змеј со топка“ Супер манга

Dragon Ball Super manga бесплатно преземете PDF

Супер мангата на Dragon Ball, прочитајте на Интернет